Popis
Využitie:
- polievky - strukoviny dobre ladia so zeleninou, hubami, zemiakmi, obilninami
- placky - rozmixujte strukovinu, pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku, tvorte placky a smažte dozlatista z oboch strán
- zapečená - fazuľu môžete zapekať podobne ako mleté mäso, napr. na lasagne alebo musaku
- v omáčke - fazuľa môže skvele nahradiť mäso v omáčke
- kaša - rozmixovaná strukovina slúži dobre ako príloha
- šalát - vychladenú fazuľu možno zamiešať do šalátu a obohatiť tak jeho chuť, výborne bude chutiť s kukuricou, paprikou, paradajkami a chutným dipom
- fazuľovo-tekvicové nugetky - recept nájdete v časopise Dobroty jeseň 2016 na str. 7
- nátierka - strukoviny mixujte s dusenou alebo pečenou zeleninou, s uvarenou ryžou, s vločkami, s hubami, s uvarenými obilninami, s nátierkami z orechov a semienok, s trochou kvalitného panenského oleja
Pinto fazule sú tradičnou súčasťou mexickej kuchyne. Často sa pridávajú ako náplň do burritos. Fazule sa musia vopred namočiť aspoň na osem hodín a následne minimálne 45 minút variť. Pinto fazule majú múčnu konzistenciu, čo sa dá dobre využiť napríklad pri príprave nátierok alebo náplní.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Fazuľa pinto*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.