Popis
Tradične sa tento nápoj vyrába fermentáciou čierneho čaju s cukrom prostredníctvom čajovej huby - kombuchy. Existujú však aj variant zo zeleného čaju alebo byliniek. Kombucha v priebehu fermentačného procesu spotrebuje väčšinu cukru, takže sa nemusíte báť, že by bol nápoj príliš sladký. Kombucha z tradičného zeleného čaju bancha s príchuťou citrónu má príjemnú osviežujúcu a povzbudzujúcu chuť.
Kombucha sa hovorí hube pochádzajúcej z východnej Ázie. Nejedná sa o bežnú hubu, ako ju poznáme, ale o symbiotický útvar tvorený niekoľkými druhmi kvasiniek a baktérii. Má tvar plochého gumovitého svetlo šedého alebo hnedého lievanca. V Japonsku bola Kombucha známa už 400 rokov po Kristovi. V starej Čine sa ctila čajová huba ako božský dar. V priebehu storočí putoval prírodný osviežujúci nápoj kombuchy cez Japonsko a Rusko až do Európy.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zloženie
Nálev zo zeleného čaju 92 % (pitná voda, zelený čaj bancha*), trstinový cukor*, kvasinkové kultúry, baktérie mliečneho a octového kvasenia, prírodné arómy. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 24 °C. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 10 dní.