Popis
Kombucha je lahodný a osviežujúci enzymatický a tonizujúci nápoj. Vzniká čisto prírodnou cestou - je výsledkom činnosti spoločensky prospešných kvasiniek a baktérii. Neobsahuje žiadne konzervačné látky alebo farbivá a nemá vedľajšie účinky. Blahodarné účinky kombuchy sú známe predovšetkým v ázijských oblastiach, ktoré sú jej domovinou. Významný je obsah kyseliny glukorónovej, ktorá detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje tiež radu vitamínov skupiny B a ďalších látok. Do Číny sa kombucha dostala ako dar cisárovi. Cez Japonsko a Filipíny môžeme sledovať cestu tohto nápoja až do Európy. Veľmi obľúbenou sa kombucha stala tiež na Balkáne a v Rusku.
Zloženie
Voda, odvar zo žihľavy (30 %) a zeleného čaju (70 %), cukor, kvasnicové kultúry a mliečne baktérie.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 24 °C. Po otvorení spotrebujte do 10 dní.