Popis
Kombucha sa hovorí hube pochádzajúcej z východnej Ázie. Nejedná sa o bežnú hubu ako ju poznáme, ale o symbiotický útvar tvorený niekoľkými druhmi kvasiniek a baktérii. Má tvar plochého gumovitého svetlo šedého alebo hnedého lievanca. V Japonsku bola Kombucha známa už 400 rokov po Kristovi. V starej Čine sa ctila čajová huba ako božský dar. V priebehu storočí putoval prírodný osviežujúci nápoj kombuchy cez Japonsko a Rusko až do Európy.
Spoločnosť STEVIKOM s. r. o. bola založená v roku 1999 a venuje sa výrobe produktov zdravej výživy. Celkovo vyrába 8 rôznych príchutí Kombuchy. Od roku 2005 ju vyrábajú v biokvalite. V roku 2009 boli certifikovaní NOP USDA Organic od Abcert AG, DE.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Nálev z bieleho čaju* 92 %, trstinový cukor*, kvasinkové kultúry, baktérie mliečneho a octového kvasenia. Zákal nie je na závadu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Po otvorení skladujte v chlade a spotrebujte do 10 dní. Fľaša je pod tlakom v dôsledku prirodzeného procesu kvasenia a obsahu oxidu uhličitého. Fľaša otvárajte pomaly.