Popis
Keď jedlo pripravíte z celozrnnej múky, môže mať tmavšie zafarbenie, než ste zvyknutí. Tmavšia farba ale neuberá pokrmu na chuti, práve naopak. Celozrnná múka krásne vonia aj dobre chutí.
Využitie:
- pečivo - chlieb alebo sladkosti nahraďte vo svojom klasickom recepte bežnou celozrnnou múkou a obohaťte tak svoj jedálny lístok o nový rozmer
- zahusťovanie - pretože je múka jemne namletá, môžete ňou pokrmy opatrne zahusťovať
- vyprážanie - lievance, zemiakové placky, napríklad aj palacinky dobre chutia pripravené z celozrnnej múky
- knedle, cestoviny, halušky - múku dobre využijete aj pri príprave varených príloh
Múka neobsahuje žiadne pridané látky zamedzujúce hrudkovitosti, regulujúce kyslosť alebo zlepšujúce kvalitu múky. Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Planéta Zem každý rok vydá 600 miliónov ton pšenice, ktorá poskytne potravu miliardám ľudí. Táto obilnina zostáva základom výživy človeka a poskytuje potravu väčšiemu počtu obyvateľov planéty než ktorákoľvek iná plodina.
Celozrnná múka je, bohužiaľ, veľmi obľúbená pre mole. Skladujte ju preto v chladničke, mrazničke alebo v špajze v uzavretej nádobe.
Zloženie
Mleté zrno ŠPALDY*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Uchovávajte v suchu a chráňte pred teplom.