Popis
Cestoviny penne sú vyrobené z pšeničnej krupice, ktorá sa vyrába z kvalitnej tvrdej čiže tvrdozrnnej pšenice alebo semoliny. Hlavnou výhodou je, že nemajú tendenciu sa rozvárať. Ich chuť naviac pozdvihne kvalitný olivový olej. Vodu na varenie cestovín poriadne osoľte. So soľou určite nešetrite, na jede liter vody by mala prísť lyžica soli. Taliani dokonca tvrdia, že voda na varenie cestovín by mala byť slaná ako more.
Tieto cestoviny sú veľmi univerzálne. Hodia sa výborne k omáčkam, vďaka ich trúbkovitému tvaru prenikne omáčka dovnútra, prestúpi celým pokrmom a cestoviny výborne ochutí. Penne môžete využiť tiež na zapekanie. Ich zaujímavý tvar vynikne tiež v teplých aj studených šalátoch. A rozhodne sa nebojte ich vyskúšať aj na sladko. Trebárs s mletými vlašskými orechmi, preliate dobrým maslom.
Zloženie
Tvrdozrnná celozrnná PŠENIČNÁ krupica*. Môže obsahovať stopy sóje a horčice. * produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte na suchom a chladnom mieste.