Popis
Vďaka svojmu tvaru osemcípych hviezdičiek patrí badián medzi jedno z najzaujímavejších korení. Má ľahko sladké aróma s korenitým koncom. Chuťou sa podobá feniklu, je však trochu ostrejší. Nesmie chýbať v jablčných a iných ovocných kompótoch či v rôznych druhoch sladkého pečiva. Má zahrievajúci účinok. V ázijskej kuchyni sa pridáva aj do slaných jedál, ako sú napríklad polievky či dusené mäso. Neobišla by sa bez neho vyhlásená vietnamská polievka pho.
Výhodou badiánu je, že sa na rozdiel od väčšiny korenín môže dlho variť. Dajte ho preto do hrnca už hneď na začiatku s ostatnými surovinami. Jeho chuť sa bude postupne uvoľňovať, rozvinie sa a presýti celý pokrm. Hviezdičky celého badiánu môžete použiť aj na výrobu rôznych voňavých dekorácii.
Zloženie
Badián celý*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
V suchu a chlade.