Popis
Tradične sa tento nápoj vyrába fermentáciou čierneho čaju s cukrom prostredníctvom čajovej huby - kombuchy. Môžete si však vychutnať aj varianty zo zeleného čaju alebo byliniek.
Kombucha sa hovorí hube pochádzajúcej z východnej Ázie. Nejedná sa o bežnú hubu, ako ju poznáme, ale o symbiotický útvar tvorený niekoľkými druhmi kvasiniek a baktérii. Má tvar plochého gumovitého svetlo šedého alebo hnedého lievanca. V Japonsku bola Kombucha známa už 400 rokov po Kristovi. V starej Čine sa ctila čajová huba ako božský dar. V priebehu storočí putoval prírodný osviežujúci nápoj kombuchy cez Japonsko a Rusko až do Európy.
Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.
Zloženie
Nálev zo zeleného čaju a medovky 92 % (pitná voda, zelený čaj*, medovka*), trstinový cukor*, kvasinkové kultúry, baktérie mliečneho a octového kvasenia. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 24 °C. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 10 dní.