Popis
Využitie:
- pochúťka - sušené marhule chutia výborne aj samotné, môžete s nimi zahnať maškrtnosť
- sladké pečenie - nebojte sa do koláčov pridať sušené ovocie, ak práve nemáte čerstvé, stačí recept prispôsobiť, pretože sušené ovocie je výrazne sladšie ako čerstvé
- raňajky - marhule chutia aj po pridaní do vašej kaše alebo do domáceho müsli
- sladkosti - marhule môžete obaliť napríklad v čokoláde, tiež ich môžete rozmixovať napríklad s orechmi, semienkami a karobom a obaliť zmes v kokose
- omáčka - marhule uvarte vo vode a potom nakrájajte na drobné kúsky, následne si pripravte svetlú zápražku a zalejte ju vývarom z marhúľ, povarte a pridajte marhule, dochucujte citrónom, medom, korením a soľou, hodí sa ku slaným pokrmom
Sušenie ovocia prispieva výrazne k jeho trvanlivosti a možno ho využiť ako alternatívu mimo sezóny čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť môžete jablká na 15 minút pred použitím namočiť do teplej vody.
Zloženie
Marhule, konzervačná látka: OXID SIRIČITÝ E220. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.Alergény
Oxid siričitý a siričitany
Skladovanie
Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom.