Popis
Využitie:
- pochúťka - sušené marhule chutia výborne aj samotné, môžete nimi zahnať maškrtnosť
- sladké pečenie - nebojte sa do koláčov pridať sušené ovocie, ak práve nemáte čerstvé, stačí recept prispôsobiť, pretože sušené ovocie je výrazne sladšie ako čerstvé
- raňajky - marhule sú chutné ako prídavok do vašej kaše alebo do domáceho müsli
- sladkosti - marhule môžete obaliť v marcipáne alebo čokoláde, tiež ich môžete rozmixovať napríklad s orechmi, semienkami a karobom a obaliť zmes v kokose
- omáčka - marhule uvarte vo vode a potom nakrájajte na drobné kúsky, následne si pripravte svetlú zápražku a zalejte ju vývarom z marhúľ, povarte a pridajte marhule, dochucujte citrónom, medom, korením a soľou, hodí sa ku slaným pokrmom
Pri sušenom bioovocí dochádza k tzv. cukornatosti, ktorá sa prejavuje bielymi škvrnami na ovocí. Tento stav neznižuje kvalitu výrobku, ale naopak, je viditeľnou zárukou, že bioovocie nebolo ošetrené žiadnym chemickým prostriedkom, ktorý by zabraňoval cukornatosti.
Sušenie ovocia prispieva výrazne k jeho trvanlivosti a možno ho využiť ako alternatívu mimo sezóny čerstvého ovocia. Pre lepšiu chuť môžete marhule na pol hodiny pred použitím namočiť do teplej vody.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Marhule sušené*. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, mlieko, škrupinové poldy, sezam a siričitany. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chladu.