Popis
Využití:
- knedličková polievka - recept hľadajte v časopise Dobroty jar 2017 na str. 22
- pochúťka - riasy majú výbornú chuť aj samostatne
- šaláty - s riasami bude váš obľúbený zeleninový šalát ešte chutnejší a zaujímavejší, stačí ich nasypať navrch
- korenie - rozdrvením rias získate exotické korenie, ktoré môžete do pokrmov pridávať podľa ľubovôle
- strukoviny - keď pri varení strukovín pridáte riasu do hrnca, skrátite tým dobu varenia
Kombu patrí medzi jedlé riasy obľúbené predovšetkým vo východnej Ázii. Slovo "kombu" pochádza z japončiny a z Japonska je riasa vyvážaná od šesťdesiatych rokov. V tradičnej japonskej kuchyni sa riasa pridáva predovšetkým do polievok, do hrnca so strukovinami alebo sa nakladá do sladko-kyslého nálevu. Kombu tiež pridávajú japonský kuchári do ryže na sushi.
Japonská spoločnosť Muso bola založená pred 30 rokmi. Predáva tradičné japonské potraviny - sójové omáčky, umeboshi, agar-agar, umeocot, a miso pasty. Miso pasty sa v Japonsku konzumujú denne a sú vysoko cenené pre svoje výživové a zdravotné účinky, dokonca sa im prisudzuje zásluha za presnulú dlhovekosť Japoncov. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využíva tradičné výrobné procesy. Suroviny použité na výrobu produktov nie sú geneticky modifikované. Jedným z hlavných dodávateľov tejto spoločnosti je firma Maruya Hatcha Miso, ktorá sa výrobou misa pasty zaoberá už cez 700 rokov.
Zloženie
Morské riasy Kombu (Saccharina longissima). Prípadný biely povlak nie je závadný. Jedná sa o vykryštalizovanú morskú soľ.Skladovanie
Skladujte v suchu a uzavretom obale.