Popis
Agávový sirup je zahustená šťava z kaktusov agáve. Má jemnú a neutrálnu chuť i farbu. Jeho hustota je zhruba niekde uprostred medzi najredším a najhustejším sirupom. Agávový sirup je veľmi univerzálny pomocník.
Tipy na použitie agávového sirupu:
- domáce zmrzliny;
- ovocné želé z agaru;
- tofu krém, puding;
- domáce rastlinné mlieka;
- sušienky, bábovky, koláče, muffiny ...;
- podpora kysnutých ciest;
- domáca limonáda, ľadový čaj, smoothies;
- marmelády, džemy;
- dressing na šalát - zmiešajte agávový sirup, olivový olej, jablčný ocot a tamari omáčku;
- karobová čokoláda - zmiešajte agávový sirup, kakaové maslo a karobový prášok;
- jahodový džem - recept je napísaný na strane 6 v Dobrotách leto 2015.
Vyskúšajte tiež agávový sirup s príchuťou malín. Má výraznú malinovú príchuť a je výborný na dochucovanie palaciniek, jogurtov, kaší, nápojov ...
Agávový sirup obsahuje 77 % fruktózy, 16-21 % glukózy a 3 % sacharózy.
V Dobrotách zima 2015-16 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov a vzájomné porovnanie obsahu jednotlivých cukrov.
Zloženie
Agáve * (80%), voda. Môže obsahovať stopy lepku. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 20 ° C.