Popis
Pri výrobe datľového sirupu sa zmiešajú sušené datle s vodou, mixujú, filtrujú a výsledná šťava sa koncentruje na požadovanú hustotu. Datľový sirup je tmavý, voňavý, pomerne hustý s charakteristickou chuťou a dobre sladí, je tradičným sladidlom na Strednom východe.
Datľový sirup sa hodí pre studenú aj teplú kuchyňu. Nechajte ho vyniknúť najlepšie s neutrálnymi pokrmami, ako je tofu krém, biely jogurt, tvaroh. Hodí sa na ovsenú alebo inú kašu na raňajky, palacinky, ale aj na dosladenie obilnej kávy.
Datľový sirup obsahuje 15-30 % fruktózy, 17-40 % glukózy a 3-34 % sacharózy.
V Dobrotách zima 2015-2016 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov vzájomné porovnanie obsahu jednotlivých cukrov.
Zloženie
Extrakt z datlí*. Môže obsahovať glutén. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 °C. Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.