Popis
Agávový sirup je zahustená šťava z kaktusov agáve. Má jemnú a neutrálnu chuť aj farbu. Jeho hustota je zhruba niekde uprostred medzi najredším a najhustejším sirupom. Agávový sirup je veľmi univerzálny pomocník.
Tipy na použitie agávového sirupu:
- domáce zmrzliny
- ovocné želé z agaru
- tofu krém, puding
- domáce rastlinné mlieka
- sušienky, bábovky, koláče, muffiny,...
- podpora kysnutých ciest
- domáca limonáda, ľadový čaj, smoothies
- marmelády, džemy
- dresing na šalát - zmiešajte agávový sirup, olivový olej, jablečný ocet a tamari omáčku
- karobová čokolády - zmiešajte agávový sirup, kakaové maslo a karobový prášek
- jahodový džem s agávovým sirupom a agarom - recept zde
V Dobrotách Dobrotách zima 2015-16 sme na strane 6 - 11 spracovali veľký prehľad sirupov a vzájomné porovnanie obsahu jednotlivých cukrov.
Bio potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol certifikácie, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich bio kvalitu ocenia hlavne ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujímate sa o ekologické poľnohospodárstvo? Prečítajte si články v našom bioseriálu.
Zloženie
Agáve*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Skladovanie
Skladujte v suchu, tme a chráňte pred teplom.