Popis
Javorový sirup Grade C má výraznejšiu javorovú chuť a je málinko tmavší ako javorový sirup Grade A. Ide o tradičný kanadský výrobok. Je to koncentrovaná miazga z kanadského javora. Sirup sa vyrába tak, že do dospelých stromov sa navŕtajú otvory, ktorými miazga vyteká do záchytných nádob.
Javory sa môžu dožiť až 250 rokov, miazgu produkujú vo veku 50 až 80 rokov. Na jeden liter sirupu treba 35-40 litrov miazgy. Surová miazga obsahuje až 97 % vody, ktorá sa následne odparuje, až vznikne sirup. V ekologickej výrobe sa prísne dbá na to, aby javory, ktoré produkujú miazgu, boli dospelé a stáčaním miazgy nebol narušený ich vývoj.
V Dobrotách zima 2015-2016 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov. Tiež v časopise Dobroty zima 2012-2013 nájdete mnoho informácii o sirupoch, ktoré sú vyrobené šetrnými postupmi bez akýchkoľvek pridaných látok.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré im zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
100 % javorový sirup*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v chladu a suchu. Po otvorení skladujte pri teplote do 10 °C.