Popis
Lahodná alternatíva k javorovému sirupu. Čo ho skúsiť trebárs na palacinky?
Čučoriedkový sirup je kombinácia javorového a ryžového sirupu s čučoriedkovou šťavou.
Ryžový sirup je obľúbený pre svoju neutrálnu chuť a všestranné použitie. Je svetlý, tekutejší, má pomerne nízku sladivosť. Javorový sirup má špecifickú, celkom výraznú chuť a vôňu, máličko pripomína karamel. Je sladší než cukor, ale nie toľko ako agávový sirup.
Využitie:
- preliv na domáce zmrzliny
- ovocné želé z agaru
- tofu krém, puding, do bieleho jogurtu
- na preliatie kaše
- na palacinky, či lievance
- sušienky, bábovky, koláče, muffiny...
- podpora kysnutých ciest
- domáca limonáda, ľadový čaj, smoothie
- lekváre, džemy
V dobrotách zima 2015-16 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehlaď sirupov a vzájomné zrovnanie obsahu jednotlivých druhov typov sladidiel.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Trstinový cukor*, pitná voda, koncentrovaná čučoriedková šťava* 9 %, javorový sirup* 1 %. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v chlade a suchu. Po otvorení skladujte pri teplote do 10 °C.