Popis
Sladovit dobre využijete predovšetkým pri pečení pečiva, ale aj pri príprave dezertov.
Sladovit podporuje v kysnutom ceste kvasnú činnosť droždia a tým vznik objemu pečiva. Napomáha dosiahnutiu lepšieho vzhľadu, rovnomernej pórovitosti, krehkosti a sfarbenie kôrky, zlepšenie kyprosti, chuti i trvanlivosti pečiva. Možno ho použiť do vodového, mliečneho aj tukového pečiva. Napríklad do ražných chlebov s medom, so sójou, slnečnicou. Ďalej do bežného pšeničného pečiva, ovsených a pšeničných dietetických chlebov. Sladovit môžete použiť pri príprave dezertov ako prísadu do trvanlivých výrobkov, ako sú perníky, tyčinky, oblátky alebo sucháre. Sladovit môžete využiť, ak si radi vyrábate domáce cukríky alebo karamelky.
Sladové výťažky vznikajú zo sladiny, čo je rozomletý slad vlastnej výroby starostlivo povarený v pitnej vode. Následne sa sladina suší. Sladovit tak vzniká vo forme prášku.
Sladovňa Bruntál sa venuje výrobe sladových výťažkov už vyše 100 rokov. Výroba firmy nadväzuje na tradíciu varenia piva. Sladové výťažky vyrábajú priamo z vlastného sladu a s rešpektom k pôvodným technológiám. Výrobky sa využívajú v domácnosti ako sladidlo, v pekárstve a dokonca aj v textilnom priemysle.
Zloženie
JAČMENNÝ SLAD, pitná voda.Alergény
Lepok
Skladovanie
Uchovajte v suchu a chlade, pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.