Popis
Vločky sa vyrábajú z ovseného zrna, ktoré sa najskôr očistí. Následne je naparené a potom vystavené suchému teplu. Takto upravený ovos sa lisuje vo valcoch a reže sa na menšie kúsky. Ovos je veľmi rozšírená obilnina v oblasti mierneho pásma a je známa už od doby bronzovej. Okrem vločiek sa z ovsa vyrába napríklad aj múka alebo rastlinný nápoj ako alternatíva mlieka.
Využitie:
- Polievka - v krémových polievkach vločky povarte a rozmixujte
- Kaše - z ovsených vločiek urobíte výbornú kašu, nezabudnite pridať orechy, ovocie, semienka a sirup, na prípravu kaše je nutné variť vločky v mlieku alebo jeho alternatíve
- Halušky - vločky zmiešajte so strúhaným tempehom, vajcom a bylinkami
- Placky, fašírky, sekaná - vločky sa dajú kombinovať so strukovinami, vajcom, zeleninou, bylinkami a korením, všetko rozmixujte a tvarujte podľa potreby
- Sladké - vločky sa dajú pridať do mufinov, sušienok, lievancov alebo nepečených zákuskov
- Nátierky - osmaženú zeleninu zalejte vodou, pridajte vločky, povarte, rozmixujte a dochuťte
- Mlieko, puding - vločky uvarte a spolu s vodou na varenie ich rozmixujte, mlieko môžete ochutiť napríklad medom, ak chcete puding, dajte do vody viac vločiek a zmes nechajte vychladnúť
- Smoothie - rozmixujte obľúbené ovocie s vodou, rastlinným nápojom alebo mliekom, podľa chuti pridajte sparené alebo povarené vločky, semienka, jogurt, sirup, zeleninu alebo čokoľvek iné
- Pečivo - na prípravu chleba alebo bosniakov nahraďte 1 múky vločkami
Tento produkt ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Vločky OVSENÉ jemné*. * produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti do 65 %.