Popis
Alfalfa sú semená lucerny v bio kvalite. Chuťou trochu pripomínajú žeruchu, ale sú jemnejšie a nie sú tak pikantné. Sú ideálne v zime a tiež včasne na jar, keď toho veľa čerstvého ešte nerastie. Po pár dňoch v nakličovadle si môžete dopriať čerstvé a výživné klíčky.
Namočte ich na 6-8 hodín, potom prepláchnite vodou a nechajte 2-6 dní klíčiť. Najlepšie 3x denne preplachujte. Čerstvými klíčkami si môžete posypať chleba s dobrou domácou nátierkou, prizdobiť polievku, šalát alebo trebárs krúpoto. Naklíčenú zmes využijete v teplej aj studenej kuchyni. V tej teplej ich môžete narýchlo orestovať a prihodiť trebárs k zeleninovej zmesi so soba rezancami. Najviac si ich ale vaše telo užije v čerstvej podobe. Na klíčiacich alfalfa si pochutná tiež nie jeden makrobiotik či vitarián.
Zloženie
Semena lucerny*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.