Popis
Šalvia hispánska je meter vysoká bylina pochádzajúca z horských oblastí Strednej Ameriky. Chia semienka jedli už dávni Mayovia a Aztékovia pred viac ako piatimi tisíckami rokov. Aztékovia ich vraj dokonca používali ako platidlo.
Základná príprava:
- Chia semienka príjmu v priebehu 20 minút tekutinu približne desaťnásobok svojho objemu.
- Ako tekutinu môžete použiť nielen vodu, ale napríklad aj ovocnú šťavu, džús, rastlinný nápoj alebo živočíšne mlieko.
- Gél z chia semienok môžete použiť namiesto vajíčok.
- Fotopostupy, ako vytvoriť chia gél, sú uvedené v Dobrotách jar 2015 na strane 24.
Tipy a recepty:
- Chia puding s ovocným agarom
- recept je napísaný na strane 23 v Dobrotách jar 2015. - Chlieb z kvásku s chia
- recept je napísaný na strane 23 v Dobrotách jar 2015. - Čučoriedkový džem s chia a hrozienkami
- recept je uvedený na strane 6 v Dobrotách leto 2015. - Green smoothie
- recept je napísaný na strane 10 v Dobrotách jar 2015. - Citrónové muffiny s chia semienkami
- recept je napísaný na strane 8 v Dobrotách jar 2014. - Chia džús
- džús rozmiešajte s vodou a prisypte hrsť chia, pred podávaním premiešajte.
Zloženie
Semená chia. Môže obsahovať stopy lepku.Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti do 70 %.