Popis
- Na maškrtenie:
- vytvorte si svoju domácu zmes s orieškami a sušeným ovocím;
- pri pražení slnečnice pridajte na konci trochu shoyu alebo tamari a premiešajte, vznikne výborná slaná pochúťka. - Len tak pridať:
- do polievky, do šalátu, na rizoto - môžete použiť syrové, namáčané aj pražené semienka;
- do jogurtu a kaší;
- do smoothies - pre krémovejšiu chuť si semienka dopredu namočte, pre výraznejšie orieškovú chuť semienka zľahka opražte, hodia sa do zeleninových aj ovocných smoothies;
- do náplní na quiche, do nákypov a zapečených jedál - skvele sa hodí namočené slnečnicové semienko. - Nátierky:
- rozmixujte semienka (hodia sa slnečnicové, tekvicové, konopné) s restovanou zeleninou, s uvarenou strukovinou, môžete pridať sparené vločky, tofu; - Sladké krémy:
- pri výrobe sladkého krému je vhodné kombinovať pol napol s kešu orieškami (obe vopred namočiť) a rozmixovať na hladký krém;
- krém oslaďte obľúbeným sirupom, môžete pridať škoricu, kakao, karob, kardamóm;
- hodí sa na torty, muffiny, ako sladký dip k ovociu. - Pečenie:
- do cesta na chlieb, dalamániek, krekry, muffiny;
- môžete použiť syrové, namočené aj upražené semienka, celé alebo rozmixované na múku;
- recept na päťsemienkové krekry na strane 16 v časopise Dobroty leto 2016. - Placky, burgry, sekaná:
- recept na šošovicovú sekanú so semienkami na strane 13 v časopise Dobroty leto 2016 - Pesto:
- namiesto píniových orieškov použite semienka;
- skúste kombináciu slnečnice a bazalky alebo hladkolistej petržlenovej vňate a konopného semienka. - Nepečené dezerty:
- rozmixujte oriešky, semienka a sušené ovocie na hladké cestíčko a vytvarujte guľôčky, ktoré môžete obaliť v semienkach, kokose, karobe;
- recept na cake pops na strane 15 v časopise Dobroty leto 2016. - Granola:
- zmiešajte vločky, semienka, sušené ovocie, oriešky, pridajte obľúbený sirup a olej, za občasného premiešania pečte 60 minút pri 110 ° C - Mrvenička:
- rozmixujte 50 g slnečnicových alebo iných semienok (môžete tiež kombinovať s orechmi), 150 g ovsených vločiek, 6 lyžíc ryžového sirupu a 4 lyžice kokosového oleja - Základ na cheesecake:
- kombinujte semienka, oriešky, trstinový cukor, kokosový tuk - Maslá zo semienok:
- môžete natrieť na chlieb, pridať do kaší na raňajky alebo do ciest, potrieť nimi lievance a palacinky, primiešať do jogurtov a do smoothies;
- maslo môžete ochutiť soľou, sirupom, medom, karobom, kakaovými bôbmi. - Nápoje zo semienok:
- s granolou, na prípravu kaší, na lievancové alebo palacinkové cesto, na prípravu pudingu, na výrobu zmrzliny, na prípravu krémov;
- mlieko môžete osladiť sirupom, ochutiť karobom, kakaom, škoricou, pridať morskú riasu.
V Dobrotách leto 2016 sme podrobne spracovali tému o semienkach. Dočítate sa tu popis jednotlivých druhov, prečo semienka namáčať, ako si z nich vyrobiť maslo, mlieko, syr a mnoho ďalšieho.
Zloženie
Slnečnicové semená lúpané *. Môže obsahovať stopky lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 75%.