Popis
Je výborný len tak alebo s miskou krupicovej kaše. Ukrýva tajomstvo tej najvláčnejšej banánovej bábovky.
Pri výrobe datľového sirupu sa zmiešajú sušené datle s vodou, mixujú, filtrujú a výsledná šťava sa koncentruje na požadovanú hustotu. Datľový sirup je tmavý, voňavý, pomerne hustý s charakteristickou chuťou a dobre sa sladí. Je tradičným sladidlom na Strednom východe.
Datľový sirup sa hodí na studenú aj teplú kuchyňu. Nechajte ho vyniknúť najlepšie s neutrálnymi pokrmami ako je tofu krém, biely jogurt či tvaroh. Hodí sa na ovsenú alebo inú raňajkovú kašu, palacinky, ale aj na dosladenie kávy. Môžete ho použiť skrátka všade tam, kde klasický cukor. Datľový sirup je však pre mnoho jedál praktickejší vďaka svojej tekutej konzistencii.
V Dobrotách zima 2015-2016 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov a vzájomné zrovnanie obsahu jednotlivých cukrov.
Zloženie
Sušené datle* 79 %, pitná voda. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu, temnu a chráňte pred teplom.