Popis
Využitie:
- kaše - z vločiek pripravíte chutnú kašu, skúste použiť rastlinnú variantu mlieka
- smoothie - rozmixujte obľúbené ovocie s vodou, rastlinným nápojom alebo mliekom, podľa chuti pridajte sparené alebo uvarené vločky, semienka, jogurt, sirup, zeleninu
- polievka - v krémových polievkach vločky povarte a rozmixujte
- placky, fašírky, sekaná - vločky sa dajú kombinovať so strukovinami, vajcami, zeleninou, bylinkami a korením, všetko rozmixujte a podľa potreby tvarujte
- nátierky - osmaženú zeleninu zalejte vodou, pridajte vločky, povarte, rozmixujte a dochucujte
Vločky, to je vlastne len zlisované zrno, nič viac. Zrno sa najskôr očistí, teda zbaví prachu, kamienkov či iných prímesí. Teffové zrná sa už nijak nelúpu ani neobrúsia, vločky vyrobené z tejto plodiny sú teda celozrnné produkty. Zrno teffu je stokrát menšie ako zrno pšenice.
Teff, alebo milička habešská, má svoj domov v Etiópii. Je to jednoročná trvalá bylina rastúca v trsoch. Rozšírená je momentálne predovšetkým v trópoch a subtrópoch. Jedná sa o krmovinu a obilninu.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Vločky teffové*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 20 °C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 65 %.