Popis
Šalvia hispánska je meter vysoká bylina pochádzajúca z horských oblastí Strednej Ameriky. Chia semienka jedli už dávni Mayovia a Aztékovia pred viac ako piatimi tisíckami rokov. Aztékovia ich vraj dokonca používali ako platidlo.
Základná príprava:
- chia semienka príjmu v priebehu 20 minút tekutinu približne desaťnásobok svojho objemu; ako tekutinu môžete použiť nielen vodu, ale napríklad aj ovocnú šťavu, džús, rastlinný nápoj alebo živočíšne mlieko;
- gél z chia semienok môžete použiť namiesto vajíčok;
- fotopostupy ako vytvoriť chia gél je uvedený v Dobrotách jar 2015 na strane 24.
Tipy a recepty:
- Chia puding s ovocným agarom:
recept je napísaný na strane 23 v Dobrotách jar 2015. - Chlieb z kvásku s chia:
recept je napísaný na strane 23 v Dobrotách jar 2015. - Čučoriedkový džem s chia a hrozienkami:
recept je uvedený na strane 6 v Dobrotách leto 2015. - Green smoothie:
recept je napísaný na strane 10 v Dobrotách jar 2015. - Chia cookies:
recept nájdete tu. - Tekvicová nátierka s chia:
recept nájdete tu. - Citrónové muffiny s chia semienkami:
- Recept je napísaný na strane 8 v Dobrotách jar 2014. - Chia džús:
- Džús rozmiešajte s vodou a prisypte hrsť chia, pred podávaním premiešajte.
Zloženie
Semená chia * (Salvia hispanica). Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a pri relatívnej vlhkosti do 70%.