Popis
Nielen o tekvicových semienkach sa toho veľa dozviete v časopise Dobroty jar 2014. Viac o využití tekvicového semienka tiež zistíte v Dobrotách z leta 2016.
Využitie:
- tekvicová polievka - posypte ju na ozdobu tekvicovými semienkami
- samotné - semienka sú aj výbornou pochutinou, vhodné napríklad na stôl pre návštevu
- šaláty - na obohatenie možno do zeleniny pridať pár semienok
- praženie - na oleji semienka opražte a následne zmiešajte so soľou alebo s chilli podľa chuti, skvele chutia aj zmiešané s opraženými mandľami
- posyp - semienka môžu byť ozdobou domáceho pečiva, stačí ich pred pečením nasypať na vytvarované cesto
- namáčanie - trvá 8 hodín, semienka sú potom mäkké a chutia príjemne čerstvo
- maslo, mlieko, syr - tieto nezvyčajné varianty, ako využiť semienka, nájdete detailne popísané v Dobrotách z leta 2016 na str. 10
- Tofu nátierka s tekvicovými semienkami - recept na túto pochúťku sme spísali v časopise Dobroty leto 2016 na str. 17
- Pšenový šalát s avokádom a tekvicovými semiačkami - inšpirujte sa receptami na str. 10 v časopise Dobroty jar 2014
Tekvicové semienka sa získavajú z tekvice obyčajnej, ktorá môže mať až 60 kg. Pochádza zo strednej Ameriky. Zaraduje sa medzi najstaršie človekom pestované plodiny.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zaujíma Vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.
Zloženie
Tekvicové semená lúpané svetlé*. Môže obsahovať lepok.*produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.Skladovanie
V suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.