Popis
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek najviac ponáhľa a na prípravu jedla nemá veľa času. V takom prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, trebárs zrovna jačmennej.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iného. Z jedného vrecúška si tak urobíte mnoho rôznych a chutných pokrmov.
Tipy a recepty na použitie jačmennej kaše:
- raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- dezert - v pohári môžete kašu krásne nazdobiť trebárs so skaramelizovaným ovocím a sladkým sirupom
- koktail - keď pri varení pridáte viacej tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím a urobíte si tak výborný koktail
- knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, pretlačený cesnak a nasekané bylinky formujte do malých knedličiek, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť
- nátierky - kaša môže byť základnou hmotou pre výrobu domácich nátierok
Jačmeň ľudia poznajú asi 3 000 rokov, je to jedna z najstarších poľnohospodárskych plodín. Pratypom domestikovaného jačmeňa je jačmeň tibetský, dnes sa pestuje jačmeň siaty. Je veľmi odolný a znáša aj drsnejšie podnebie. Nájdeme ho predovšetkým na severnej pologuli, dokonca aj v oblastiach nad 4 000 metrov nad morom a za polárnym kruhom.
Firma Nominal je na trhu už 20 rokov. Dôležitými hodnotami sú pre nich príroda, starostlivosť, pokora a usilovnosť. Dbajú predovšetkým na kvalitu surovín, niektoré si aj sami pestujú. Značka patrí medzi priekopníkov bezlepkových potravín v Českej republike.
Zloženie
JAČMEŇ 33 %, OVSENÁ krupica, ryža natural, pšenica ŠPALDA celozrnná, OVSENÉ vločky.Alergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte v suchu vždy dobre uzavreté.