Popis
Tipy a recepty na použitie ovsenej kaše:
- Raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať.
- Dezert - v pohári môžete kašu krásne ozdobiť karamelizovaným ovocím a sladkým sirupom.
- Kokteil - keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím a urobíte si výborný kokteil.
- Knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, rozotrený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedličiek, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť.
- Nátierka - kaša môže byť základnou hmotou na výrobu domácich nátierok.
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek často najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla veľa času. V takomto prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, napríklad viaczrnnej.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iné. Z jedného vrecka si tak urobíte veľa rôznych a chutných pokrmov.
Pšeno obsiahnuté v zmesi vzniká z prosa odstránením semennej šupky z obilky. V skorších dobách bolo hojne využívané napríklad na prípravu trhancov alebo pšenového nákypu. Na nejaký čas bolo pšeno z kuchyne vytlačené ryžou, čo sa ale postupne, našťastie, zmenilo.
Firma Nominal je na trhu už 20 rokov. Dôležitými hodnotami sú pre nich príroda, starostlivosť, pokora a usilovnosť. Dbajú predovšetkým na kvalitu surovín, niektoré si aj sami pestujú. Značka patrí medzi priekopníkov bezlepkových potravín v Českej republike.
Zloženie
OVOS, RAŽ, JAČMENNÉ krúpy, PŠENICA, pšeno, kukuričná krupica, kukuričné klíčky.Alergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte v suchu vždy dobre uzatvorené.