Popis
Tipy a recepty na použitie ryžovej kaše:
- raňajky - v našom časopise Dobroty - jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- dezert - v pohári môžete ryžovú kašu krásne vyzdobiť, napríklad karamelizovaným ovocím a sladkým sirupom
- zahusťovanie - vďaka neutrálnej chuti je ryžová kaša ideálna na zahusťovanie pokrmov, ako sú omáčky alebo polievky
- koktail - keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím, a tak si urobíte výborný kokteil
- knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, rozotrený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedlí, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť
- bešamelová omáčka - do rastlinného nápoja pridáte podľa požadovanej hustoty ryžovú kašu, ochutíte muškátovým orieškom a soľou a minútku povaríte, potom necháte odstáť a omáčka je hotová
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek často najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla veľa času. V takom prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, napríklad práve ryžovej.
Ryža je prirodzene bezlepková obilnina, ktorou sa živí až štvrtina zemskej populácie. Príprava kaše z nej trvá tradične asi 40 minút, vy ju ale môžete mať hotovú o chvíľku.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iné. Z jedného vrecka si tak urobíte veľa rôznych a chutných pokrmov.
Zloženie
Ryžová múka.Skladovanie
Skladujte v suchu.