Popis
Tipy a recepty na použitie ryžovej kaše:
- raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- dezert - v pohári môžete ryžovú kašu krásne ozdobiť trebárs so skaramelizovaným ovocím a sladkým sirupom
- zahusťovanie - vďaka neutrálnej chuti je ryžová kaša ideálna pre zahusťovanie pokrmov ako sú omáčky alebo polievky
- koktail - keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím a urobíte si tak výborný koktail
- knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, pretlačený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedličiek, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť
- bešamelová omáčka - do rastlinného nápoja pridáte podľa požadovanej hustoty ryžovú kašu, ochutíte muškátovým orieškom a soľou a minútku povaríte, potom nechajte odstáť a omáčka je hotová
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla dosť času. V takom prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, trebárs zrovna ryžovej.
Ryža je prirodzene bezlepková obilnina, ktorou sa živí až 1 zemská populácia. Príprava kaše z nej trvá tradične až 40 minút, vy ju ale môžete mať hotovú behom chvíľky.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo nového. Z jedného vrecúška si tak urobíte mnoho rôznych a chutných pokrmov.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Ryžová múka*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.