Popis
Instantnú kašu zo 100% ryžovej múky oceníte predovšetkým na raňajky - je hotová za 15 minút, dobre zasýti a dodá energiu na celé dopoludnie. Na dochutenie použite čerstvé ovocie, orechy, semienka, maslo, kokosový olej, kakao, škoricu alebo iné ingrediencie podľa chuti a nálady.
Ryžová múka je jemne mletá, prirodzene bezlepková a ľahko stráviteľná. Má neutrálnu chuť, a preto sa hodí na sladké aj slané kaše, do polievok, na pečenie alebo prípravu palaciniek.
Používa sa tiež v ázijskej kuchyni: z ryžovej múky sa pripravujú cestá na dim sum knedličky, ryžové rezance alebo dezerty ako japonské mochi a thajské banánové koláčiky khanom kluay.
Ako využiť ryžovú kašu v kuchyni?
Na raňajky: Do hrnca nalejte 500 ml vody a priveďte do varu. Za stáleho miešania prisypávajte 100 g ryžovej múky. Varte 5 minút na miernom ohni, priklopte a nechajte 10 minút odstáť. Podávajte s maslom, kokosovým olejom, medom, sirupom, ovocím alebo škoricou.
Na dezert: Podávajte v pohári so skaramelizovaným ovocím, orechmi a sladkým sirupom.
Na zahustenie: Jemná štruktúra kaše zahustí polievky aj omáčky bez toho, aby ovplyvnila chuť.
Do smoothie: Redšiu kašu rozmixujte s ovocím, orechmi alebo semienkami do krémového nápoja.
Na knedličky: Zmiešajte s nastrúhaným tofu, cesnakom a bylinkami, vytvarujte guličky a krátko povarte.
Na bešamel: Do rastlinného mlieka vmiešajte kašu, osoľte, dochuťte muškátovým orieškom a krátko povarte. Získate rýchlu jemnú omáčku.
Zloženie
Ryžová múka*. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom. Nevystavujte priamym slnečným lúčom.