Popis
Tipy a recepty na použitie ryžovo-pohánkovej kaše:
- raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- dezert - v pohári môžete ryžovo-pohánkovú kašu krásne ozdobiť karamelizovaným ovocím a sladkým sirupom
- kokteil - keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím a urobíte si výborný kokteil
- knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, rozotrený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedličiek, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť
- zahusťovanie - vďaka neutrálnej chuti je kaša ideálna na zahusťovanie pokrmov, ako sú omáčky alebo polievky
- karbonátky, sekaná - kaša je aj dobrým spojením pri príprave týchto typov jedál
- kysnuté cesto - prídavok 2 - 3 váhových percent do múky zlepší schopnosť viazať vodu, čo prinesie predĺženie trvanlivosti a vyššiu vláčnosť cesta
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek často najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla veľa času. V takomto prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, napríklad ryžovo-pohánkovej.
Ryža aj pohánka sú prirodzene bezlepkové obilniny. Príprava kaše z ryže alebo pohánky trvá tradične až pol hodiny, vy ju ale môžete mať hotovú o chvíľku.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iné. Z jedného vrecka si tak urobíte veľa rôznych a chutných pokrmov.
Zloženie
Ryžová múka 80 %, pohánková múka 15 %, kukuričná múka 5 %.Skladovanie
Skladujte v suchu.