Popis
Tipy a recepty na použitie kukurično-pohánkovej kaše:
- raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- dezert - v pohári môžete ryžovo-pohánkovú kašu krásne ozdobiť karamelizovaným ovocím a sladkým sirupom
- kokteil - keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím a urobíte si výborný kokteil
- knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, rozotrený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedličiek, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť
- nátierka - kaša môže byť základnou hmotou na výrobu domácich nátierok
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek často najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla veľa času. V takomto prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, napríklad kukurično-pohánkovej.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iné. Z jedného vrecka si tak urobíte veľa rôznych a chutných pokrmov.
Pohánka sa k nám dostala v 15. storočí z Ruska a stala sa súčasťou českých jedál predovšetkým na Morave. Neobsahuje lepok ako obilniny, je teda ideálnym variantom pre celiatikov. Obľúbená je zvlášť vo Francúzsku, kde sa z nej robia známe tradičné palacinky - sladké crepes a slané galettes.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Kukurica* 80 %, pohanka lúpaná lámanka* 20 %. Môže obsahovat glutén a vajcia. *produkt kontrolovaného ekologického polnohospodárstva.Skladovanie
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.