Popis
Tipy a recepty na použitie kukurično-pšenovej kaše:
- raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- dezert - v pohári môžete kašu krásne vyzdobiť, napríklad karamelizovaným ovocím a sladkým sirupom
- kokteil - keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím, a tak si urobíte výborný kokteil
- knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, rozotrený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedlí, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť
- nátierka - kaša môže byť základnou hmotou na výrobu domácich nátierok
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek často najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla veľa času. V takomto prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, napríklad práve kukuričnej.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iné. Z jedného vrecka si tak urobíte veľa rôznych a chutných pokrmov.
Pšeno vzniká z prosa odstránením semennej šupky z obilniny. V skorších dobách sa pšeno využívalo napríklad na prípravu trhancov alebo pšenového nákypu. Na nejaký čas bolo pšeno z kuchyne vytlačené ryžou, čo sa ale postupne zmenilo.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Kukuričná krupica* 80 %, pšeno* 20 %. Môže obsahovať stopy lepku a vajec. * Produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.