Popis
Tipy a recepty na použitie ryžovo-kukuričnej kaše:
- Raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať.
- Dezert - v pohári môžete kašu krásne ozdobiť - karamelizovaným ovocím a sladkým sirupom.
- Kokteil - keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím a urobíte si tak výborný kokteil.
- Knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, rozotrený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedlí, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť.
- Nátierka - kaša môže byť základnou hmotou na výrobu domácich nátierok.
- Zahusťovanie - môžete ju použiť na zahusťovanie omáčok a polievok.
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek často najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla veľa času. V takomto prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, napríklad práve ryžovo-kukuričnej. Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iné. Z jedného vrecka si tak urobíte veľa rôznych a chutných pokrmov.
Nopal (opuncia) je kaktus vyskytujúci sa pôvodom v Amerike. Ide o sukulent so zložitým koreňovým systémom a žltými až červenými kvetmi. Najväčšiu tradíciu má v Mexiku. Kaktus sa suší a následne melie na hladkú múku, z ktorej sa bežne pečie chlieb.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Ryža pololúpaná* 77 %, kukuricná krupica* 18 %, Nopal* (Opuncie ficus indica) 5 %. Môže obsahovat glutén a vajcia. *produkt kontrolovaného ekologického polnohospodárstva.Skladovanie
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.