Popis
Tipy a recepty na použitie špaldovej kaše:
- Raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy, ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať.
- Dezert - v pohári môžete kašu krásne ozdobiť karamelizovaným ovocím a sladkým sirupom.
- Kokteil - keď pri varení pridáte viac tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím a urobíte si výborný kokteil.
- Knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, rozotrený cesnak a nasekané bylinky sformujte do malých knedličiek, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť.
- Nátierka - kaša môže byť základnou hmotou na výrobu domácich nátierok.
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek často najviac ponáhľa a nemá na prípravu jedla veľa času. V takomto prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, napríklad špaldovej.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iné. Z jedného
vrecka si tak urobíte veľa rôznych a chutných pokrmov.
Špalda je celkom zabudnutý druh rozpadávajúcej pšenice, ktorý bol odsunutý kvôli vyšším výnosom iných druhov. Ide o veľmi odolnú a nenáročnú rastlinu. Okrem múky sa z nej vyrába napríklad alternatívna kávovina ako náhrada kávy.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich prírodnú biokvalitu docenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
ŠPALDA lúpaná*. Môže obsahovat vajcia. *produkt kontrolovaného ekologického polnohospodárstva.Alergény
Lepok
Skladovanie
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.