Popis
Tieto raňajky stihne ráno pripraviť každý. Kašu dajte do pohárika, pridajte trebárs jablká, orechy, štipku škorice, pokvapkajte javorovým sirupom.
Ráno robí deň a raňajky robia ráno. Dobré raňajky vám zaistia dostatok energie a pocit sýtosti. Ale práve ráno sa človek najviac ponáhľa a na prípravu jedla nemá veľa času. V takom prípade môžete siahnuť po instantnej kaši, trebárs zrovna po tej pšenovej.
Fantázii sa medze nekladú a do svojej kaše si môžete zakaždým pridať niečo iného. Z jedného vrecúška si tak urobíte mnoho rôznych a chutných pokrmov.
Pšenová kaša v biokvalite je prirodzene bezlepková, takže si na nej pochutnajú aj celiatici. Neobsahuje ani žiadne živočíšne látky, je teda vhodná aj pre vegánov a vegetariánov. Nenájdete v nej ani žiadny pridaný cukor a ďalšie zbytočné látky ako sú rôzne umelé zahusťovadlá, konzervanty, farbivá, arómy a ďalšie.
Tipy a recepty na použitie pšenovej kaše:
- raňajky - v našom časopise Dobroty jar 2016 nájdete tipy ako kašu sladiť, z čoho ju variť, čím ju ochutiť alebo čo do nej pridať
- dezert - v pohári môžete kašu krásne nazdobiť trebárs so skaramelizovaným ovocím a sladkým sirupom
- koktail - keď pri varení pridáte viacej tekutiny, redšiu kašu potom možno rozmixovať s orechmi a ovocím a urobíte si tak výborný koktail
- knedličky do polievky - nastrúhané tofu, kašu, pretlačený cesnak a nasekané bylinky formujte do malých knedličiek, ktoré stačí v polievke už len 3 minúty povariť
- nátierky - kaša môže byť základnou hmotou pre výrobu domácich nátierok
Pšeno vzniká z prosa odstránením semennej šupky z obilky. V dávnejších dobách bolo hojne využívané napríklad na prípravu šúľancov alebo pšenovníku. Na nejaký čas bolo pšeno z kuchyne vytlačené ryžou, čo sa ale postupne našťastie zmenilo.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Lúpané leštené zrno pšena (prosa)*. Môže obsahovať lepok a vajcia. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Pri teplote do 25 °C a relatívnej vlhkosti do 70 %.