Popis
Sladí lepšie ako cukor a rozpustí sa aj za studena. Pár lyžičiek a vykúzlite s ním džbánik parádnej domácej limonády!
Agávový sirup je výborný do kaší, koktailov, nákypov, pri pečení aj na výrobu džemov. Vďaka tomu, že sa na rozdiel od ostatných sladidiel dá ľahko rozmiešať a rozpustiť aj za studena, sa perfektne hodí na dosladenie rôznych studených nápojov, ako je napríklad ľadový čaj, domáca limonáda a pod.
Agávový sirup je zahustená šťava z kaktusu agáve. Má jemnú a neutrálnu chuť aj farbu. Jeho hustota je zhruba niekde uprostred medzi najredším a najhustejším sirupom. Agávový sirup je veľmi univerzálny pomocník.
Tipy na použitie agávového sirupu:
- domáce zmrzliny
- ovocné želé z agaru
- tofu krém, puding
- domáce rastlinné mlieka
- sušienky, bábovky, koláče, muffiny...
- podpora kynutých ciest
- domáca limonáda, ľadový čaj, smoothies
- marmelády, džemy
- dresing na šalát - zmiešajte agávový sirup, olivový olej, jablčný ocot a tamari omáčku
- karobová čokoláda - zmiešajte agávový sirup, kakaové maslo a karobový prášok
- jahodový džem - recept je popísaný na strane 6 v Dobrotách leto 2015
V Dobrotách zima 2015-16 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov a vzájomné zrovnanie obsahu jednotlivých typov sladidiel.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich bio kvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
Agáve*. Môže obsahovať stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte v suchu a chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.