Popis
Pšeničný sirup je neutrálny, sladký a skôr riedky.
Pšeničný sirup obsahuje 21 % fruktózy, 27 % glukózy a 17 % maltózy.
V Dobrotách zima 2015-2016 sme na strane 6-11 spracovali veľký prehľad sirupov
a vzájomné porovnanie obsahu jednotlivých cukrov. Pozor, zloženie pšeničného sirupu sa
medzitým zmenilo, fruktóza sa do neho už nepridáva.
Tip:
Ak použijete obilné sirupy na osladenie cesta alebo pokrmu, môže sa stať, že Vám vďaka
obsiahnutým enzýmom zredne. Ak tomu chcete predísť, sirup pred použitím krátko povarte.
Pri pokrmoch, ktoré chcete osladiť aj zahustiť (napr. omáčky), najskôr dajte sirup, povarte
a až potom zahustite. Ak varíte kašu, pridajte sirup hneď na začiatku varenia, nie na konci na
dochutenie. Tento postup dodržujte pri ďalších obilných sirupov:
Zloženie
Pšenica * (75 %), voda. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 20 ° C.