Popis
Pohánka sa k nám dostala v 12. storočí z južných svahov Himalájí. Svoj český názov získala vďaka pohanským útočníkom, ktorí ju do Európy rozšírili. Pohánka sa spolu s quinoou a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny - v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patrí do iných skupín. Všetky pseudoobilniny sú prirodzene bezlepkové.
Pohánka v podobe lúpaných krúp je základná surovina na výrobu všetkých ďalších výrobkov vyrábaných z pohánky.
V Dobrotách jeseň 2015 sme spracovali rozsiahlu tému o pohánke, vrátane tipov a receptov, ako pohánku použiť. Dozviete sa tu aj informácie o rutíne - koľko ho pohánka obsahuje, v ktorej časti pohánky je ho najviac a v čom je rutín prospešný.
Tipy a recepty na použitie pohánky:
- ako príloha - všade tam, kde by ste použili ryžu alebo kuskus;
- pokrm typu kubo - huby, majorán, cesnak;
- zapečená pohánka so zeleninou - recept je uvedený na strane 14 v Dobrotách jeseň 2015;
- sladké nákypy - uvarenú pohánku zmiešajte s ovocím, pridajte orechy, oslaďte sirupom, zalejte rastlinnou alternatívou smotany a zapečte;
- zmesi na výrobu náplní - plnené papriky, kapustové listy, paradajky, cukety alebo baklažán;
- do rizota - výborný je v kombinácii s okrúhlou ryžou;
- do zeleninového šalátu;
- tortové korpusy - pohánku povarte v rastlinnom nápoji a nechajte stuhnúť v tortovej forme.
Vyskúšajte tiež ďalšie druhy výrobkov spracovaných z pohánkových krúp:
- pohánka lúpaná lámanka;
- pohánkové vločky;
- pohánkový bulgur;
- nelúpaná pohánka;
- pohánková kaša;
- pohánková múka;
- pohánkové cestoviny;
- pohánkové cestoviny Soba Quinoa.
Zloženie
Pohánka siata *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. * výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.