Pohánka lúpaná lámanka 400 g BIO COUNTRY LIFE

Pohánka je prirodzene bezlepková plodina, ktorá má nezameniteľnú, ľahko orieškovú chuť. Jej použitie je všestranné, hodí sa do nátierok, placiek so zeleninou, na prípravu kaše... Viac

Hodnotenie Nehodnotené
Kód produktu 111 017
Skladom

Cena: 2,35 €  / 0,59 € za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis


Pohánka lúpaná lámanka sú pohánkové krúpy nalámané na menšie kúsky.

V Dobrotách jeseň 2015 sme spracovali rozsiahlu tému o pohánke, vrátane tipov a receptov, ako pohánku použiť. Dozviete sa tu aj informácie o rutíne - koľko ho pohánka obsahuje, v ktorej časti pohánky je ho najviac a v čom je rutín prospešný.

Pohánka sa k nám dostala v 12. storočí z južných svahov Himalájí. Svoj český názov získala vďaka pohanským útočníkom, ktorí ju do Európy rozšírili. Pohánka sa spolu s quinoou a amarantom zaraďuje medzi pseudoobilniny - v ľudskej výžive majú rovnaké použitie ako obilniny, ale botanicky patrí do iných skupín. Všetky pseudoobilniny sú prirodzene bezlepkové.

Tipy a recepty na použitie pohánky:

  • kaša - pohánku uvarte v rastlinnom nápoji a oslaďte obľúbeným sirupom;
  • krém alebo puding - rozmixujte vyššie uvedenú kašu, ozdobte orechmi a ovocím;
  • placky, karbonátky, sekaná - uvarenú lámanku ochuťte, pridajte vajcia alebo hrášok, alebo pomleté ľanové semienko a varenú zeleninu, vytvorte placky a smažte buď na oleji, alebo pečte v rúre;
  • pohánkové karbonátky s tekvicou - recept je uvedený na strane 31 v Dobrotách jeseň 2015 ;
  • tortové korpusy - pohánku povarte v rastlinnom nápoji a nechajte stuhnúť v tortovej forme;
  • pohánkový torta s ovocným agarom - recept je napísaný v Dobrotách jeseň 2015 na strane 18;
  • nátierky - s cibuľkou, s pečeným cesnakom, s bylinkami;
  • pohánkový hummus - rozmixujte lámanku (prepláchnutú a namočenú na 10 hodín), sterilizovaný alebo varený cícer a na 20 minút namočené sušené paradajky, dochuťte olivovým olejom a citrónovou šťavou;
  • závarka do polievky;
  • náplň v slaných koláčoch (quiche).


Vyskúšajte tiež ďalšie druhy výrobkov spracovaných z pohánkových krúp:

- pohánka lúpaná krúpy;
- pohánkové vločky;
- pohánkový bulgur;
- nelúpaná pohánka;
- pohánková kaša;
- pohánková múka;
- pohánkové cestoviny;
- pohánkové cestoviny Soba Quinoa.

 

Zloženie

Pohánka siata *. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sóje, orechov a sezamu. *výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Skladovanie

Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.

  • Legislatívne zaradenie Obilný mlynský výrobok - pohánka, lámanka.
  • Poľnohospodárska produkcia Litva

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 446 kJ / 346 kcal
Tuky: 1,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,7 g
Sacharidy: 71,0 g
z toho cukry: 0,3 g
Vláknina: 3,7 g
Bielkoviny: 9,8 g
Soľ: 0,01 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

Buďte prvý, kto vloží recenziu k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Prihlásiť

Ďalšie v kategórii

Ďalšie produkty Sbalit produkty

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článok

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.