Popis
Nelúpaná pohánka je základná podoba pohánky, ktorá však nie je určená na jedenie. Semeno je tu obalené tvrdou tmavou šupkou, ktorá je nepožívateľná.
V Dobrotách jeseň 2015 sme na strane 28-31 spracovali rozsiahlu tému o pohánke, vrátane tipov a receptov, ako pohánku použiť. Dozviete sa tu aj informácie o rutíne - koľko ho pohánka obsahuje, v ktorej časti pohánky je ho najviac a v čom je rutín prospešný.
Pestovať pohánkovú vňať môžete dvoma spôsobmi:
- pestovanie vňati v hline - na dno misky, kvetináča alebo truhlíka dajte hlinu, vysejte husto pohánku a udržujte ju dostatočne vlhkú, zbierajte vtedy, keď z listov opadajú čierne tvrdé šupky (cca po 5-7 dňoch) - vňať ostrihajte nožnicami a pridávajte do pokrmov;
- naklíčovanie v miske - štandardne ako ostatné semená.
Zloženie
Pohánka siata *. Môže obsahovať stopy lepku. *výrobok kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti vzduchu do 70%.