Miso genmai sója 250 g BIO MUSO

Genmai miso je pasta vyrobená zo sóje a ryže natural. Pripraviť z nej môžete napríklad klasickú japonskú miso polievku, miso maslo či chutný dresing. Viac

Hodnotenie
Kód produktu 460 020
Nedostupné

Cena: 6,93 €  / 2,77 € za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Tipy na použitie:

  • miso polievka - recept na našu verziu miso polievky nájdete tu
  • k príprave šalátových dresingov a dipov - kombinujte s kyslou zložkou (ocot, citrónová šťava), olejovou zložkou (olivový, sezamový alebo iný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou zložkou (med, javorový, jačmenný, agávový alebo iný sirup), skúste napr. miso-tahini dresing (1-2 lyžičky misa, 4 lyžice sezamovej pasty tahini, 2 lyžice javorového sirupu, 1 lyžica jablčného octu, v prípade potreby narieďte trochou vody)
  • miso maslo - zmiešajte 4 lyžice biomasla a 1-2 lyžice misa na hladkú zmes, výborne sa hodí na ešte horúci varený karfiol, brokolicu, chren alebo fazuľové struky
  • glazovanie - dajte piecť do rúry zeleninu ľahko pokvapkanú olivovým olejom (cuketu, mrkvu, petržlen, ...), asi v polovici pečenia ju vyberte, potrite zmesou misa, olivového oleja a medu alebo javorového sirupu a dopečte
  • na dochutenie všetkých možných pokrmov - polievok (vrátane vývarových), nátierok, strukovín a zeleninových jedál, omáčok (aj tých smotanových)
  • miso sa výborne kombinuje s pohánkou a tiež s hubami (pridajte trochu misa na konci dusenia, zahustí šťavu z hub a vytvorí lahodnú omáčku)

Miso pasty síce pochádzajú z Japonska, ale fungujú ako výborné univerzálne dochucovadlo, ktoré sa uplatní v akejkoľvek kuchyni. Ide o tradičný výrobok, kde sa sójové bôby zmiešajú so soľou a fermentačným činidlom koji a vo veľkých drevených sudoch nechajú kvasiť. Ku zmieneným základným surovinám sa väčšinou pridáva ešte obilnina, najčastejšie ryža a jačmeň.

Existuje nespočetne druhov misa od tých kvasených iba 5 dni po tie, ktoré kvasili niekoľko rokov, od svetlo žltého až po temne hnedé. Farba je u misa spoľahlivým indikátorom aká chuť vás čaká. Čím je miso tmavšie, tým je výraznejšie a aromatickejšie. Jeho chuť sa trochu podobá sójovej omáčke, ale je plšie, bohatšie. V mnoho prípadoch sa dá zamieňať so sójovými shoyu a tamari.

Genmai miso je stredne hnedé miso vyrobené zo sóje a ryže natural. Zemité a výrazné tak akurát, a preto je ideálne ako „moje prvé miso". Fermentuje približne rok, je štandardne slané (10,3% soli) a bezlepkové.

Spoločnosť Muso bola založená pred 30 rokmi podľa základných princípov makrobiotiky, čo je špecifický spôsob stravovania a životného štýlu. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využíva tradičných výrobných procesov. Suroviny použité na výrobu produktov nie sú geneticky modifikované.

Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie.

Zaujíma vás viac o ekologickom poľnohospodárstve? Prečítajte si články v našom bioseriáli.

Zloženie

SÓJOVÉ bôby* 40,9 %, hnedá ryža* 35,2 %, jedlá morská soľ, voda, fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Alergény

Sójové bôby

Skladovanie

Skladujte v uzatvorenom obale na suchom a chladnom mieste. Po otvorení skladujte v chladničke.

  • Legislatívne zaradenie Fermentovaný výrobek ze sójových bobů a hnědé rýže.
  • Poľnohospodárska produkcia Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 769 kJ / 183 kcal
Tuky: 5,8 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 19,0 g
z toho cukry: 12,0 g
Vláknina: 4,9 g
Bielkoviny: 11,0 g
Soľ: 11,4 g

EU BIO JP-BIO-154

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

5/5

Hodnotil 1 používateľ

  • recenzie z heureka.cz 16. 1. 2022

    + je to dobré na polévku miso

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Prihlásiť

Ďalšie v kategórii

Ďalšie produkty Sbalit produkty

Súvisiace články

  • Jak se vyrábějí miso pasty

    Jak se vyrábějí miso pasty

    Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni.

    20.03. 2017 | Blog

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článok

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.