Miso ryža 390 g BIO DANIVAL

Exotická pochúťka na prípravu japonskej polievky Miso či na dochutenie hotových pokrmov v biokvalite. Viac

Hodnotenie Nehodnotené
Skladom
Kód produktu 460 004
Trvanlivosť 18 mesiacov

Cena: 8,71 €  / 2,23 € za 100 g

  • Bio
  • Veganské
  • Bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Farba je u misa spoľahlivým indikátorom aká chuť vás čaká. Čím je miso tmavší, tým je výraznejší a aromatickejší. Jeho chuť sa trochu podobá sójovej omáčke, ale je plnšia, bohatšia. Ako použiť miso pasty v kuchyni? Pozrite sa na video.

Ďalšie tipy na použitie:

  • rozmiešajte v troške vody alebo vývaru a pridajte do pokrmov, dosoľujte až po pridaní misa
  • miso sa dá v mnoho prípadoch zamieňať aj so sójovými omáčkami shoyu a tamari
  • na dochutenie všetkých možných pokrmov - polievok (vrátane vývarových), nátierok, strukovinových a zeleninových jedál, omáčok (aj smotanových)
  • miso sa výborne kombinuje s pohánkou a tiež s hubami (pridajte trochu misa na konci dusenia, zahustí šťavu z húb a vytvorí lahodnú omáčku)
  • k príprave šalátových dresingov a dipov - kombinujte s kyslou zložkou (ocot, citrónová šťava), olejovou zložkou (olivový, sezamový alebo iný olej, sezamová pasta tahini) a sladkou zložkou (med, javorový, jačmenný, agávový alebo iný sirup), skúste napríklad miso-tahini dresing (1-2 lyžičky misa, 4 lyžice sezamovej pasty tahini, 2 lyžice javorového sirupu, 1 lyžica jablčného octu, v prípade potreby narieďte trochou vody)
  • miso maslo - zmiešajte 4 lyžice biomasla a 1-2 lyžice misa na hladkú zmes, výborne sa hodí na ešte horúci varený karfiol, brokolicu, chren alebo fazuľové struky
  • glazovanie - dajte piecť do rúry zeleninu ľahko pokvapkanú olivovým olejom (cuketu, mrkvu, petržlen, ...), asi v polovici pečenia ju vyberte, potrite zmesou misa, olivového oleja a medu alebo javorového sirupu a dopečte
  • a samozrejme miso polievka

Miso pasty síce pochádzajú z Japonska, ale fungujú ako výborné univerzálne dochucovadlo, ktoré sa uplatní v akejkoľvek kuchyni. Ide o tradičný výrobok, kde sa sójové bôby zmiešajú so soľou a fermentačným činidlom koji a vo veľkých drevených sudoch nechajú kvasiť. Viacej zaujímavých faktov o miso nájdete v časopise Dobroty jar 2017 na str. 26-27.

Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktoré zaisťujú ich kvalitu a umožňujú im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.

Zloženie

SÓJA*, ryža guľatozrnná pololúpaná* 41,5 %, jedlá soľ morská, voda, enzým (Aspergillus oryzae). *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva

Alergény

Sójové bôby

Skladovanie

Skladujte v suchu. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Po otvorení skladujte v chladničke a spotrebujte do 6 mesiacov.

  • Legislatívne zaradenie Fermentovaná pasta ze sójových bobů a rýže.
  • Počet kusov v kartóne 6 ks
  • Poľnohospodárska produkcia Európska únia

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyžšiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 605 kJ / 145 kcal
Tuky: 6,7 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,0 g
Sacharidy: 9,0 g
z toho cukry: 3,0 g
Vláknina: 3,4 g
Bielkoviny: 9,7 g
Soľ: 8,3 g

Zebra BIO EU BIO CZ-BIO-001

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

Buďte prvý, kto vloží recenziu k tomuto produktu.

Pridať recenziu

1 2 3 4 5 0 - najhoršie, 5 - najlepšie


Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Pridať recenziuNechcem pridať recenziu

Súvisiace články

  • Jak se vyrábějí miso pasty

    Jak se vyrábějí miso pasty

    Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni.

    20.03. 2017 | Blog

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.