Popis
Slivky Umeboshi - ako sa u nás často volajú, sú kôstkovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však v skutočnosti je odrodou marhule. Pri výrobe sa nepoužívajú žiadne umelé farbivá a sú to práve listy Shiso, ktoré farbia slivky na červeno.
Umeboshi sa zberajú na jar. Ešte v deň zberu sa nasolia a potom nechávajú niekoľko dní sušiť na slnku. Hneď, keď sú takmer usušené, sa naložia do slaného nálevu, zaťažia kameňmi a nechajú kvasiť. Červená tekutina, ktorá sa pri kvasení sliviek vylučuje, sa nazýva ume-su, v češtine sa ujal názov umeocot (aj keď tento výrobok nemá s octom fakticky nič spoločné).
Spoločnosť Muso bola založená pred 30 rokmi podľa základných princípov makrobiotiky, čo je špecifický spôsob stravovania a životného štýlu. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využívaní tradičných výrobných procesov. Suroviny použité na výrobu výrobkov nie sú geneticky modifikované.
Zloženie
Ume slivky 73 %, jedlá morská soľ, Shiso listy 7 %.Skladovanie
Uchovávajte mimo dosahu tepla, vlhkosti a slnečného žiarenia.