Popis
Miso polievka patrí neodmysliteľne k japonskej kuchyni. Jej základ tvorí hustá koreniaca pasta zo sójových bôbov, soli a obvykle aj druhom obilia s názvom "miso". Pasta sa vyrába tradičným storočným spôsobom tak, že vybrané sójové bôby sú zaťažené kameňom a fermentujú sa po dobu 3 rokov v cédrových súdkoch.
Japonci si bez miso pasty svoju kuchyňu nevedia predstaviť. Ostatne miso polievkou svoj deň aj začínajú. Vývar s miso pastou srkajú už ako prvé jedlo dňa pri raňajkách. Miso pastu môžete používať ako základ miso polievky, pre zjemnenie jedla, ale vykúzlite z nej aj neobvyklú zálievku na šalát.
Biopotraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácii, ktorý zaisťuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie. Ich biokvalitu ocenia predovšetkým ľudia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia.
Zloženie
SÓJOVÉ bôby*, JAČMENNÉ krúpy* 41,5 %, jedlá soľ morská, voda, enzým (Aspergillus oryzae). Pasterizované. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaAlergény
Lepok, Sójové bôby
Skladovanie
Skladujte v suchu. Chraňte před přímým slunečním zářením. Po otevření skladujte v chladničce a spotřebujte do 6 měsíců.