Umeocot 200 ml COUNTRY LIFE

Umeocot má výraznú slano-kyslú chuť a príjemnú ľahkú ovocnú arómu. Výborne sa hodí do šalátových zálievok. Využijete ho pri príprave kulajdy alebo šošovice na kyslo a tiež na dochutenie všetkých pokrmov, kam potrebujete dodať slano-kyslú chuť. Viac

Hodnotenie Nehodnotené
Kód produktu 463 013
Skladom

Cena: 1,87 €  / 0,94 € za 100 ml

  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Nejde v skutočnosti o ocot, vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe nakladaných sliviek - umeboshi.
Výrobca MUSO uvádza, že umeocot pomáha pri nechutenstve, zažívacích problémoch a únave. (zdroj: tu)

Tipy na použitie:

  • ume zálievka s medom - rozmiešajte 1 lyžicu medu so 4 lyžicami olivového oleja, 3 lyžicami oleja z praženého sezamu, 1 lyžicu umeoctu a 1 lyžicu čerstvej pomarančovej šťavy;
  • jogurtový ume dresing - zmiešajte 1 malé balenie kyslej sójovej špeciality Sojade natural s 1 lyžicou umeoctu a s 2 lyžicami ryžového sirupu; je výborný na hlávkový šalát;
  • ochutenie kulajdy, šošovice na kyslo, strukovinových nátierok...
  • výroba kvasenej zeleniny (pickles) - návod nájdete v Dobrotách jeseň 2015 na strane 13;
  • nápoj z umeoctu
    - malá lyžička do pohára vody; osvedčený prostriedok proti únave z tepla;
  • zeleninové soté - recept je napísaný na strane 9 v Dobrotách leto 2013;
  • šalát z avokáda a bielej reďkovky - recept je napísaný na strane 9 v Dobrotách leto 2013;
  • zemiakový šalát so šošovicou a aromatickou zálievkou - recept je uvedený na strane 16 v Dobrotách zima 2015-16.

Výroba umeoctu:
Umocet je tekutina, ktorá sa vylučuje pri fermentácii nakladaných sliviek - umeboshi.

  1. Slivky umeboshi sa zberajú na jar.
  2. V deň zberu sa nasolia a potom sa nechávajú niekoľko dní sušiť na slnku.
  3. Keď sú takmer usušené, naložia sa do slaného nálevu, zaťažia kameňmi a nechajú kvasiť.
  4. Do nálevu sa tiež pridávajú shizo listy. Vzhľadom pripomínajú okrasnú žihľavu. Pridávajú sa kvôli konzervačným účinkom a krásne purpurovej farbe.
  5. Červená tekutina, ktorá sa pri kvasení sliviek vylučuje, sa nazýva ume-su, v češtine sa ujal názov umeocot.

Ďalšie UMEvýrobky:

Zloženie

ume slivky ochutené shiso listy 50 % (shiso listy 56 %, morská soľ 22 %, naložené ume slivky (ume slivky 80 %, morská soľ 20 %)), naložené ume slivky 50 % (ume slivky 80 %, morská soľ 20 %). Môže obsahovať glutén a sóju.

Skladovanie

Skladujte v suchu. Chráňte pred slnečným svetlom.

  • Legislatívne zaradenie Ocot - ovocie.
  • Krajina pôvodu Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 73 kJ / 17 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 3,4 g
z toho cukry: 0,0 g
Vláknina: 0,2 g
Bielkoviny: 0,8 g
Soľ: 25,1 g

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

Buďte prvý, kto vloží recenziu k tomuto produktu.

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Prihlásiť

Ďalšie v kategórii

Ďalšie produkty Sbalit produkty

Súvisiace články

  • Jak se vyrábí umeocet

    Jak se vyrábí umeocet

    Umeocet je takový šikovný pomocník dva v jednom. Pokrm totiž nejen okyselí, ale také osolí, je v něm totiž okolo 20 % soli.

    15.03. 2017 | Blog

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článok

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.