Tamari sójová omáčka 500 ml COUNTRY LIFE

Tamari je sójová omáčka, ktorá vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe miso pasty. Oproti shoyu je tmavšia, hustejšia a chuťovo výraznejšia. Naplno zažiari pri príprave studených zálievok, omáčok a pikantných dipov. Viac

Hodnotenie
Kód produktu 463 001
Skladom

Cena: 4,92 €  / 0,98 € za 100 ml

  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín. Oproti obyčajným lacným „sójovým omáčkam" tamari neobsahuje žiadne zvýrazňovače chuti, farbivá ani umelé sladidlá.
Popri základných štyroch chutí (sladká, horká, slaná, kyslá), je ešte chuť piata - umami. Označuje sa ako „lahodná", „chuť zrelosti" a zvýrazňuje chuť pokrmu. Táto piata chuť je obsiahnutá aj vo fermentovaných výrobkoch - teda aj v sójovej omáčke shoyu.

V Dobrotách leto 2013 sa na strane 4-6 a 12-13 dočítate bližšie informácie o fermentovaných sójových výrobkoch a ďalších japonských výrobkoch. Nájdete tu ďalšie zaujímavé informácie o výrobe a tipy na použitie japonských fermentovaných špecialít - shoyu, tamari a miso.

Tipy na použitie:

  • gratinovaná plnená cuketa
    - recept je napísaný na strane 8 v časopise Dobroty leto 2013;
  • šalát z avokáda a bielej reďkovky
    - recept je napísaný na strane 9 v časopise Dobroty leto 2013;
  • zálievka z  kešu orechov
    - zľahka rozmixujte 2 lyžice tamari, 4 lyžice olivového oleja, 1lyžicu balzamikového octu a hŕstku kešu | orechov.
  • dressing na šalát
    - zmiešajte sezamový olej, tamari, agávový sirup, jablčný ocot,
    dresing je výborný na rukolový šalát s avokádom;
  • jednoduchý dressing na šalát
    - zmiešajte tamari s olivovým olejom a octom;
  • restovaná hliva ustricovitá
    - hlivu restujte na troche olivového oleja, keď sú huby napoly hotové, pridajte tamari a dokončite restovanie;
  • marinády;
  • na zeleninu, mäso i ryby
    - tamari zmiešajte podľa chuti buď s medom, alebo javorovým, alebo agávovým sirupom, potrite surovinu zmesou a pečte v rúre alebo grilujte;
    - výborná je glazovaná cuketa, tekvica alebo mrkva;
  • pokrmy založené na paradajkách (napr. omáčky na cestoviny) - tamari potlačí kyslosť paradajok a prospeje celkovej chuti pokrmu;
  • polievky, omáčky, zeleninové zmesi ...

Rozdiel medzi shoyu a tamari:
Shoyu a tamari sú viac-menej zameniteľné tým, že tamari si lepšie udrží chuť a arómu pri tepelnej úprave. Shoyu sa, naopak, odporúča používať k finálnemu dochutenie hotového pokrmu. Nie je to ale žiadne železné pravidlo.

  • Vyrába sa rozdielnym spôsobom - tamari vzniká ako vedľajší výrobok pri výrobe klasickej miso pasty.
  • Tamari sa vyrába z prirodzene bezlepkových surovín.
  • Tamari je tmavšia, hustejšia a má bohatšiu a výraznejšiu chuť.

Zloženie

SÓJOVÉ BÔBY (48,9 %), voda, morská soľ (13,8 %), alkohol (z cukrovej trstiny), fermentačné činidlo (Aspergillus oryzae). Môže obsahovať glutén.

Alergény

Sójové bôby

Skladovanie

Na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred slnečným svetlom.

  • Legislatívne zaradenie Sójový výrobok - tekuté ochucovadlo.
  • Krajina pôvodu Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyžšiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 315 kJ / 74 kcal
Tuky: 0,2 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 8,3 g
z toho cukry: 3,4 g
Bielkoviny: 9,8 g
Soľ: 15,0 g

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

5/5

Hodnotili 2 používatelia

  • recenze z heureka.cz 14. 4. 2021

    používám opakovaně řadu let a jsem maximálně spokojená

  • recenze z heureka.cz 07. 4. 2021

    + podle mě nejchutnější sójová omáčka - strašlivě nepraktická láhev - nelze nalít omáčku, aniž by se upatlala celá láhev

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Prihlásiť

Súvisiace články

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.