Umeboshi guličky 16 g MUSO

Umeboshi patrí k tradičným japonským produktom. Vyrába sa z japonských ume sliviek nakladaných v morskej soli s listmi Shiso. Sú veľmi slané a vhodné ako príležitostná pochúťka. Viac

Hodnotenie
Kód produktu 473 008
Skladom

Cena: 7,08 €  / 44,28 € za 100 g

  • Veganské
  • Zo surovín bez lepku
  • Bez pridaného cukru

Opis, zloženie a nutričné hodnoty

Popis

Objavte kúzlo japonských ume slivôčok nakladaných v morskej soli s listmi shiso. Sú skvelé len tak a dodajú exotickú chuť nie len šalátom!

V Japonsku sa pasta z týchto sliviek používa tradične k dochuteniu ryže. Z umeboshi sa tiež pripravuje celá rada chuťovo špecifických výrobkov, ako sú napríklad cukríky, čaje. Pri používaní umeboshi sliviek si dávajte pozor. Majú veľmi silnú kyslo slanú chuť a k dochuteniu ich preto stačí len trochu. Umeboshi sa často používajú tiež v makrobiotike.

Slivôčky Umeboshi - ako sú u nás často nazývané, sú kôstkovité plody stromu ume. Tento ovocný strom je v skutočnosti odrodou marhule. Pri výrobe sa nepoužívajú žiadne umelé farbivá a sú to práve listy Shiso, ktoré farbia slivôčky na červeno.

Umeboshi sa zbierajú na jar. Ešte v deň zberu sa nasoľujú a potom nechávajú niekoľko dní sušiť na slnku. Akonáhle sú takmer usušené, naložia sa do slaného nálevu, zaťažia kameňmi a nechajú kvasiť. Červená tekutina, ktorá sa pri kvasení slivôčok vylučuje sa nazýva ume-su, v slovenčine sa ujal názov umeocot (aj keď tento produkt nemá s octom prakticky nič spoločného).

Japonská spoločnosť Muso bola založená pred 30 rokmi. Predáva tradičné japonské potraviny - sójové omáčky, umeboshi, agar-agar, umeocot, a miso pasty. Miso pasty sa v Japonsku konzumujú denne a sú vysoko cenené pre svoje výživové a zdravotné účinky, dokonca sa im prisudzuje zásluha za presnulú dlhovekosť Japoncov. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využíva tradičné výrobné procesy. Suroviny použité na výrobu produktov nie sú geneticky modifikované. Jedným z hlavných dodávateľov tejto spoločnosti je firma Maruya Hatcha Miso, ktorá sa výrobou misa pasty zaoberá už cez 700 rokov.

Zloženie

Umeboshi (ume slivky, jedlá soľ), shiso listy (červené shiso listy, ume slivky, jedlá soľ).

Skladovanie

Skladujte v suchu a chladu v uzatvorenom obale, chráňte pre priamym slnečným žiarením.

  • Krajina pôvodu Japonsko

Správnosti a aktuálnosti informacíí o produktoch na našich webových stránkach venujeme najvyššiu starostlivosť. Predpisy pre výrobu potravín sú však neustále aktualizováné a tak môžu nastať zmeny v uvádzanom zložení potravín, obsahu živín či alergénov apod. Vždy by ste si mali prečítať etiketu na výrobku a nespoliehať sa iba na informácie poskytnuté na internetových stránkach.

Tieto informácie sú podávané len pre osobné použitie a nemali by byť akokoľvek reprodukované bez predchádzajúceho súhlasu Country Life, s. r. o. ani bez riadného uvedenia zdroje.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 454 kJ / 108 kcal
Tuky: 0,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,0 g
Sacharidy: 19,0 g
z toho cukry: 1,0 g
Vláknina: 10,0 g
Bielkoviny: 3,0 g
Soľ: 59,6 g

Zobraziť viacZobraziť menej

Hodnotenie zákazníkov

5/5

Hodnotili 3 používatelia

  • recenzie z heureka.sk 25. 11. 2023

    Dobrý produkt.

  • recenzie z heureka.sk 06. 10. 2023

    najnižšia cena pomohli každému, kto ich vyskúšal doporučujem každému, kto má problémy s bolesťou hlavy

  • recenzie z heureka.sk 08. 8. 2023

    - perfektné na imunitu, užívam ich denne a počas celého trojročného šantenia určite pomohli - cenovo asi najlacnejšie

Produkty mohou hodnotit pouze přihlášení uživatelé, prosím přihlaste se.

Všetky hodnotenia zákazníkov (3)Zbaliť všetky hodnotenia Prihlásiť

Ďalšie v kategórii

Ďalšie produkty Sbalit produkty

Bioseriál


Prečo vlastne
kupovať
BIO

  • Jak na jedlý balkon ekologickým způsobem

    Pravděpodobně jste stejně jako my toho názoru, že biopotraviny, tedy zemědělská produkce založená na přiroze-ném pěstování rostlin a chovu zvířat bez použití umělých chemických prostředků, je správné řešení pro naše zdraví, pro zdraví půdy a krajiny. Mnoho lidí však nemá žádnou vlastní půdu a jsou tak odkázáni pouze na profesionální pěstitele a producenty biopotravin. Zde jsou naše rady a doporučení, jak si můžete vypěstovat vlastní zeleninu ekologickým způsobem i doma na balkoně nebo za oknem v truhlíku.

    Celý článok

  • Bio v číslech

    Při pročítání poslední ročenky ekologického zemědělství jsme si říkali, že čísla nemusejí být vždy jen nuda. A tak je tento díl Bioseriálu právě o nich.

    Celý článok

Prihlásenie

Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.

Žiadny strach, na e-mail Vám pošleme obratom nové heslo.
Pokial vám neprišlo, skontrolujte si spamovú schránku.

Chcem sa prihlásiť

Košík

Nákupný košík je prázdny.