Popis
Tipy a recepty na použitie strúhaného kokosu
- na posypanie - ovocné šaláty alebo sladké kaše
- nátierky - pšenovo-kokosové maslo si ľahko vyrobíte sami zvarením vody, sójového mlieka a pšenovej múky, potom z neho urobíte buď sladkú medovú nátierku, alebo slanú s droždím a cesnakom
- pečenie - kokosom posypte priamo hotové dezerty alebo ho pridajte do cesta či krému
- polievky - klasické polievky zvýraznite, ak do nich ku koncu pridáte trochu kokosu a citrónovej šťavy, potom stačí už len 5 minút povariť (tekvicová polievka, polievka z červenej šošovice)
- výborne chutí aj s cestovinami (napríklad v kombinácii s jablkami)
Kokosový orech je druh ovocia, ktorý rastie na kokosových palmách prevažne v trópoch, a to po celom svete. Palmy produkujú až 150 plodov ročne a ľudia ich pestujú už 3000 rokov. Je zaujímavé, že orechy kokosu sú jednými z najväčších semien na svete a využíva sa ako ich dužina, tak aj šupka a voda. Dužina z orecha sa suší na slnku a po usušení sa nazýva „kopra".
Okrem kuchyne sa kokos využíva aj v kozmetickom priemysle na výrobu mydiel, sprchových gélov, peelingov a mnoho iných výrobkov. Tento produkt ocenia predovšetkým spotrebitelia so záujmom o ekologické poľnohospodárstvo a udržateľný systém hospodárenia. BIO potraviny vždy prechádzajú systémom kontrol a certifikácie, ktorý zabezpečuje ich kvalitu a umožňuje im niesť toto označenie.
Zloženie
Kokosové orechy strúhané nepražené*. Môže obsahovať stopy lepku, arašidov, sójových bôbov, orechov a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického poľnohospodárstvaSkladovanie
Skladujte pri teplote do 20 °C a pri relatívnej vlhkosti vzduchu do 70 %.