Popis
Využitie:
- Pochúťka - orechy sú výborné aj len tak samotné, môžete ich napríklad servírovať k horúcemu nápoju, keď máte návštevu.
- Müsli - pridajte oriešky do vašich raňajok, v müsli ich chuť a chrumkavosť naozaj vynikne.
- Zmrzlina - nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotana urobia dohromady výbornú zmrzlinu, stačí spoločne rozmixovať.
- Šaláty - ovocné aj zeleninové šaláty sú ideálnymi kandidátmi na pridanie orechov.
- Krém - orechy rozmixujte do hladkého krému.
- Posýpka - orechy vyniknú ako posýpka na múčniku.
- Mlieko - z makadamových orechov je výborné mlieko, stačí rozmixovať orechy, zmiešať ich s horúcou vodou a znovu premixovať, potom ho nechajte 24 hodín odležať v chladničke, zase rozmixujte a preceďte, môžete dosladiť medom.
Makadamové orechy rastú na vždy zelených stromoch s názvom makadamia, ktoré sa vyskytujú prevažne v Austrálii. Ide o veľmi odolnú rastlinu, ktorú možno pestovať aj u nás. Z orechov makadamie sa vyrába veľmi cenný a kvalitný olej pre kozmetický priemysel.
Zloženie
MAKADAMOVÉ ORECHY. Môže obsahovať glutén, arašidy, sóju, škrupinové plody a sezam.Alergény
Orechy
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25 ° C a relatívnej vlhkosti do 70 %.