Popis
Mandľa je vlastne jadro kôstky plodu mandle obyčajnej, ktorá pochádza zo severnej Afriky a západnej Ázie. Dnes sa pestuje predovšetkým v Európe v subtropických oblastiach. Dorastá do výšky až 5 metrov a kvitne krásnym rúžovým kvetom. Je príbuzná s marhuľami a broskyňami. Keď rozdelíte kôstku marhule, nájdete v nej semeno, ktoré vyzerá ako mandľa a dokonca sa dá jesť. Z jedného stromu sa dá získať až 60 kg mandlí.
Mandle neslúžia iba ako potravina, ale využívajú sa aj v kozmetickom priemysle. Získava sa z nich za studena lisovaný olej, ktorý sa potom pridáva do kozmetických výrobkov, napríklad krémov. V cukrárstve sa s mandľami nielen zdobí, ale vyrába sa z nich typický marcipán.
Zloženie
Jadrá MANDLÍ 98 %, soľ 1,5 %, repkový olej 0,5 %.Alergény
Orechy
Skladovanie
Skladujte v suchu. Chráňte pred teplom a priamym slnečným žiarením.